dilluns, 5 de novembre del 2012

A qui no li agrada que li expliquin un conte?


Durant tota la infància, la quotidianitat del nen o de la nena està repleta de literatura; tota la vida estem envoltats de literatura, a l'infància amb els contes, durant l'adolescència amb la lectura de novel·les i durant la maduresa dels dos tipus, la novel·la per plaer i el conte per llegir-lo a l'infant. 
Una part important de la literatura infantil, per tant, són els contes clàssics ja que els poden aportar molts beneficis: desperten el plaer de llegir; relaxen; desenvolupen la creativitat; ajuden a gestionar les emocions, obren pas a la fantasia; donen a conèixer la pròpia cultura i d'altres; potencien la convivència descobrint diferents valors; ajuden a creure en l'acceptació d'un mateix al veure's reflectit en els personatges i els seus problemes; i desenvolupen la pròpia capacitat de comunicació oral i escrita i enriqueixen el seu vocabulari. 

Així doncs, us presentem el nostre bloc, un recurs on podreu trobar un recull de contes classificats pels seus autors, per facilitar la feina dels docents. A part, també hi ha varis enllaços per poder veure com s'expliquen contes, per aconseguir millorar la nostra lectura de contes i per poder trobar més contes, seguint els editorials.